Presse
   
  Lektørudtalelse
- maj 2003
 
   
   
 
Links
  Billeder fra Det Kosmiske Bryllup  
   
   
   
 
 

PRESSEMEDDELELSE

Ny engelsk udgave af religionshistorisk bog med spændende
fortolkninger af bronzealderens fund


The Cosmic Wedding – a New Interpretation of Southern Scandinavian Rock Carvings, Stonehenge, and other Manifestations of Bronze Age Religion
Af Berit Johnsen

Denne bog udkom for første gang på dansk i 2003 under titlen Det kosmiske bryllup - en ny tolkning af helleristninger, Stonehenge og andre udtryk for bronzealderens kult.
Modtagelsen og anmeldelserne i Danmark har været positive, og nu er bogen blevet oversat til engelsk.

The Cosmic Wedding handler om bronzealderens religion, som den kommer til udtryk i alle bronzefundene, f.eks. de store pragtøkser, solvognen, de tusindvis af hellige billeder og de forskellige former for stenanlæg. Det mest kendte af disse helligsteder er uden tvivl Stonehenge, det store, imponerende oldtidstempel, der ligger i det sydlige England.

I The Cosmic Wedding bliver der givet et helt nyt bud på en tolkning af Stonehenge og andre af bronzealderens arkæologiske fund ud fra den opfattelse, at religionens vigtigste rolle var at bevare kosmos, den store orden, så livet kunne fortsætte. Tolkningen trækker på arkæologien, religions-historien og ikke mindst dybdepsykologiens teorier om symboler.

166 sider, indb., ill. i farver
268 kr incl. moms

www.frydenlund.dk

 
Hjem


Sidst opdateret 01-09-2010
Copyright © 2003-2010 Berit Johnsen